8 Şubat 2013 Cuma

BAL KABAĞI PASTA



İlk defa denediğim ve sonucu da güzel olan tarifleri paylaşmak daha çok heyecanlandırıyor beni.

Bugün öğleden sonra mutfaktan neredeyse hiç çıkmadım diyebilirim. Tatlı ile başladım yapacaklarıma ...
Bal kabağı Pastasını ilk defa denedim ve eşim çok beğendi.
Değişik tatlara hiç açık olmayan prensesimiz tabi ki pek ilgilenmedi sadece görüntüsünü çok beğendi pastamızın :)

Umarım sizler de denediğinizde beğenirsiniz...

Malzemeler

(taban-bisküvili)
1 paket burçak bisküvi
Yarım paket pötibör bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağ (eritimiş)

(orta kat-muhallebi)
4 bardak süt
5 yemek kaşığı un
1 bardak toz şeker
2 pkt vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

(üst-kabak püre)

600 gr bal kabağı
1 bardak toz şeker
1 bardak su

(süslemek için)
Hindistan cevizi, antep fıstık

Sevgi'li Tarif

1) Küçük parçalara böldüğünüz kabakları 1 bardak toz şeker ve 1 bardak su ile kabaklar yumuşayana kadar pişirip  bilender ile püre yapınız.
2) Bisküvileri rondodan geçirip erimiş tereyağ ile karıştırarak yuvarlak kelepçeli bir kalıbın dibine yayınız.
3) Muhallebi malzemelerinden vanilya ve tereyağ dışındakileri bir tencereye alarak orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriniz.
4) Kaynamaya başlayan muhallebiye 2 pkt vanilya ekleyerek 1 taşım kaynatıp altını kapatınız.
5) 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip iyice karıştırıp kalıptaki bisküvilerin üzerine dökünüz.
6) Oda sıcaklığına gelen tatlının üzerine kabak püresini de ilave ederek buzdolabında birkaç saat bekletiniz.
7) Antep fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder